Terugblik

Terugblik 40-jarig jubileum BAV in 2023


We kijken terug op een bijzonder en mooi jubileumjaar 2023, het jaar waarin de BAV 40 jaar bestond. Al in 2022 werd er een jubileumcommissie in het leven geroepen, waarvoor een aantal vrijwilligers zich spontaan aanmeldde. In dit artikel geven wij een terugblik op de diverse activiteiten.


In het kader van ons 40-jarig jubileum in 2023 organiseerden wij elke maand in een andere

provincie een excursie naar een brouwerij. Hieronder zie je welke excursies wij hebben bezocht.


Eerste BAV-excursie naar Stadsbrouwerij de Kemphaan

Wij trapten de excursie-tour door Nederland af in Flevoland. Op zaterdag 21 januari 2023 had excursie-organisator Hans Brits een excursie gepland naar Stadsbrouwerij de Kemphaan in Almere. Wij kregen een rondleiding door de brouwerij met een proeverij van verschillende bieren en bittergarnituur.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-01.


Tweede BAV-Excursie naar Grolsch

De tweede excursie die op het programma stond was in Overijssel. Wij hebben de Grolsch Brouwerij Tour bij Grolsch in Enschede gevolgd op woensdag 22 februari 2023.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-02.


Derde BAV-Excursie naar Stadsbrouwerij de Drie Ringen

De derde excursie van Hans Brits werd gehouden in de provincie Utrecht op 18 maart 2023 en was aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering die dezelfde dag om 11.00 uur begon bij Stadsbrouwerij de Drie Ringen in Amersfoort.

Na de Algemene Ledenvergadering kregen we een rondleiding door Brouwerij De Drie Ringen met een bierproeverij: een leuk palet van drie eigen gebrouwen bieren, met kaas en worst geserveerd.

Meer over de ALV en deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-02.


Vierde BAV-Excursie naar Stadsbrouwerij Wageningen

De vierde jubileum-excursie heeft plaatsgevonden op zaterdag 15 april 2023 in Wageningen bij Stadsbrouwerij Wageningen om 14.00 uur. De brouwerij is gevestigd aan de Kloostersteeg 5 in Wageningen. Wij kregen een rondleiding in de brouwerij en een proeverij van 4 verschillende bieren.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-03.


Vijfde BAV-Excursie naar Brouwerij Hoop

Excursie nummer vijf ging naar Brouwerij Hoop in Zaandijk op vrijdag 19 mei 2023.. Wij kregen naast een rondleiding door de brouwerij ook een proeverij van 4 verschillende bieren. Na de rondleiding en proeverij werd er nog gezellig nageborreld in het proeflokaal. Voor de verzamelaars stelde men ook hier weer een etikettenset beschikbaar. In de shop waren overige merchandise artikelen te koop.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-04.


Zesde BAV-Excursie naar Het Brouwdok

De zesde excursie ging naar Friesland, waar wij te gast waren bij Havenbrouwerij Het Brouwdok in Harlingen op zaterdag 17 juni 2023. De excursie omvatte een rondleiding inclusief een proeverij van 3 bieren. Er werd een etikettenset beschikbaar gesteld.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-04.


Zevende BAV-Excursie naar Het Gansje

Excursie nummer zeven ging op 15 juli 2023 richting Zeeland, naar brouwerij Het Gansje in Goes. Dit is een kleine brouwerij met een oergezellig proeflokaal, goed voor een proeverij van 6 biertjes.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-05.


Achtste BAV-Excursie naar Brouwerij Martinus

Nummer acht ging naar Groningen. In het centrum van deze stad aan de Kostersgang 32-34 is Brouwerij Martinus gevestigd, waar we op 19 augustus een rondleiding met 3 proefglaasjes kregen.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-05.


Negende BAV-Excursie naar Stadshaven Brouwerij

Op zaterdag 9 september 2023 was onze 9e excursie en wel naar de Stadshaven brouwerij in Rotterdam. Op Galileistraat 24 kregen we een proeverij met rondleiding in het Nederlands. Er was ook een shop aanwezig voor merchandise.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-05.


Tiende BAV-Excursie naar microbrouwerij De Gulzige Gans

De excursie voor de provincie Drenthe ging op zaterdag 14 oktober 2023 naar microbrouwerij De Gulzige Gans in Coevorden. Normaal worden er geen rondleidingen gegeven door Bert en Monique Calkhoven, maar speciaal voor ons maakten ze graag een uitzondering. Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee en dankbaar voor. We heben genoten van een proeverij van 4 biertjes met een bitterplankje.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-06.


Elfde BAV-Excursie naar Trappistenbrouwerij De Kievit

Op zaterdag 18 november 2023 kregen wij de unieke mogelijkheid om naar de Trappistenbrouwerij de Kievit in Zundert te gaan. Aanvang was 13.30 uur en het duurde tot 17.00 uur. In het programma zat een flinke wandeling.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-06.


Twaalfde BAV-Excursie naar de Weerter Stadsbrouwerij

Zaterdag 9 december stond een rondleiding met proeverij gepland bij de Weerter Stadsbrouwerij.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2024-01.